top of page

De Passie

'De Passie 2016' wordt een actualisatie van dat lijdensverhaal in een oorlogscontext. Ieper, de stad die bij uitstek getekend werd door oorlog, biedt daarvoor een sterk symbolisch decor.

Het verhaal van de laatste dagen van Jezus blijft heel herkenbaar. Tegelijkertijd speelt het gebeuren zich af in een ander – onbestemd – tijdskader en krijgen de figuren ook andere namen. Vriendschap, verraad, ontgoocheling en hoop zijn immers universele thema’s waarin iedereen zich herkent, op welke plaats en in welke tijd men ook leeft. Daarmee richt 'De Passie' zich tot alle leeftijden en alle levensovertuigingen. Dus ook tot jou!

Deze uitvoering van 'De Passie' wordt, net zoals de voorgaande edities, gebracht in een mix van tekst, lied, muziek, dans en projectie. Daarvoor trekken wij bekende professionele en nog niet gekende lokale talenten aan...

 

Koen Vijverman moet "3Keningen" missen

January 08, 2016

'Artikel' - Het Nieuwsblad

 

HAALTERT - Zaterdagavond viert Denderhoutem Driekoningen, maar voor het eerst in 21 jaar moeten de Bezze-Agers hun muzikaal talent Koen Vijverman missen, die in Antwerpen aan de slag is. 

Met een leuk videofilmpje dat hij op facebook postte, steekt Koen zijn collega-koningen een hart onder de riem.

Hoe de hommage klinkt, ziet u hier. Houdt u vooral niet in om mee te zingen.

Kunst

December 16, 2015

van:Yasmina Reza

regie:Christophe Ameye

cast:Koen Vijverman, Walter De Groote, Dieter Troubleyn

 

Kunst is een internationaal gelauwerd theaterstuk.

 

De jarenlange vriendschap tussen drie vrienden wankelt. Aanleiding is een wit schilderij, met daarop witte lijnen. En vele tinten wit kunnen de vriendschap schaden. Zwarte humor loert langs alle kanten.

 

Wat is kunst? En vooral: wat is het nut ervan? ’De beste methode om een schilderij te beoordelen is er vooreerst niets in te zien!’ (Paul Valery)

 

Kunst gaat over kunst, en gaat niet over kunst, en vooral over vriendschap, homeopathie, postmodernisme, psychoanalyse, deconstructie en olijven.

Kunst is een subtiel meesterwerk, levendig, grappig, intelligent, spitanten vertederend tot op het einde!

Auteur: Yasmina Reza 

Regie: Christophe Ameye

Spel: Koen Vijverman, Walter De Groote, Dieter Troubleyn

 

van 11/12 tot en met 17/01

Koen Vijverman speelt hoofdrol in App over Aalst

Wij zijn zot van Aalst "Het Nieuwsblad"

 

'Wij zijn zot van Aalst' is de nieuwe iPad-wandeling die de dienst Toerisme bovendien heeft uitgestippeld. De rode draad doorheen deze interactieve wandelapp zijn de belevenissen van Jeroen. Hij staat voor de belangrijkste beslissing in zijn leven: de beeldschone Anja ten huwelijk vragen. Maar daarvoor moet hij eerst een aantal attributen verzamelen. Deze vindt hij op de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad.

Het roemrijke Aalsterse verleden komt zo tot leven en ontvouwt zich tot een knotsgekke zoektocht doorheen Aalst. Feit en fictie gaan naadloos in elkaar over in dit liefdesverhaal. De bezoeker komt onder meer te weten waarom er in Aalst een haring in de vogelkooi zit. 

Wie over geen iPad beschikt, kan er eentje huren bij toerisme Aalst. Om de wandeling te lanceren worden ze tot 31 mei gratis ter beschikking gesteld, wel na reservatie want het aantal is niet onbeperkt.

Poot en Vijverman - "Gepamperd"©

May 27, 2016

©Sale-AMI =  "Koen Vijverman en Kristof Poot" =  ©Poot en Vijverman

Please reload

bottom of page